İstanbul Aile Vakfı, son günlerde yaşanan provakatif eylemlerle ilgili basın açıklaması…
  • 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem fırtınasının yaralarının sarılması gereken bu günlerde, Konya’daki bir güzellik salonunun açılışıyla gündeme gelen provokatif eylemlerle ülke gündeminin bilinçli olarak meşgul edildiğini görüyoruz.

 

  • İstanbul Aile Vakfı olarak öncelikle belirtmek isteriz ki; her kime olursa olsun, şiddetin her türlüsüne, hayatın her alanında karşıyız. 18 Eylül’de Saraçhane Büyük Aile Buluşması’nda ifade ettiğimiz üzere “Tek bir insanın kılına zarar gelmesini istemeyiz”.

 

  • İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası; yasalarımız ve özellikle Ticaret ile Medeni kanunumuz çerçevesinde her vatandaşımıza, iş ve toplum hayatımızda vatandaşlık haklarını kullanma özgürlüğünü vermektedir. Kimsenin, hukuk dışı söylemlerle buna engel olmaya hakkı yoktur. Herhangi bir iş yerinde yasalara aykırı bir faaliyet yürütülüyorsa devletimizin buna gereken müdahaleyi yapacağı aşikârdır.

 

  • Bir vatandaşın açtığı iş yeri üzerinden başlayıp özel hayatı ile devam eden tartışmalarla gündeme getirilmesini ve kamuoyunun deprem fırtınasının yaralarının sarılmasına odaklanması gereken bu günlerde meşgul edilmesini doğru bulmuyoruz.

 

  • Bu tür provokatif eylemler sonrası, bireylerin hedef alınması üzerinden mağduriyet algısı oluşturularak, LGBT Propaganda ve Dayatmasına alan açıldığını gözlemliyoruz. Toplumsal barışı hedef alan, LGBT Propaganda ve Dayatmasına zemin oluşturan bu yersiz ve zamansız provokasyonun arka planının araştırılması gerektiğine inanıyoruz.

 

  • LGBT bireylerin hedef alınması kabul edilemez. Bununla beraber, provokatif toplumsal hareketlerin mağduriyet algısı üzerinden LGBT Propaganda ve Dayatmasına meşruiyet kazandırma çabaları da asla kabul edilemez.

 

  • Bu bakımdan pek çok STK ve kişinin, LGBT Propaganda ve Dayatmasına alan açma çabasına giriştiğini üzülerek gözlemliyoruz. Hep birlikte depremin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde herkesi sağduyuya davet ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.