İstanbul Aile Vakfı olarak düzenlediğimiz "Önceliğimiz AİLEMİZ" eğitim programının 1.modülü  "Aile Hayatına Hazırlık" programı ile karşınızdayız. Çeşitli konu ve konuklarımızla özenle hazırladığımız çalışmamıza Ekim ayı itibariyle başlıyoruz.
Evlilik konusunu psikolojik, manevi, fizyolojik ve daha birçok yönü ile ele aldığımız programımıza tüm hanımefendileri davet ediyoruz.

Eğitimin Amacı:
Eğitim programı, evlilik hayatına bilinçli bir şekilde adım atmak isteyen hanımefendiler için aile hayatının temellerini sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır. Aile hayatının önemi, psikolojik hazırlık ve cinsel sağlık gibi konularda katılımcılara rehberlik etmek üzere tasarlanmıştır.

Katılım Şartları:
- Eğitim yüz yüze olacaktır.
- Hanımefendilere yöneliktir.
- Devamlılık zorunluluğu vardır.
- Ücretlidir.
- Sertifikalıdır.
- Başvuru formunun doldurulması gerekmektedir.

Eğitim hangi katılımcılar için uygundur?
- Bekarlar,
- Evlilik hazırlığı yapanlar,
- Yeni evli olanlar,
- Aile ilişkilerini güçlendirmek isteyen evli hanımefendiler,
- Aile danışmanlığı, psikoloji ve sosyal hizmetler gibi alanlarda aile hayatına yönelik daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen çalışanlar katılabilir.

Eğitim İçeriği: Salı günleri | 4 Oturum

1. Oturum - Evliliğe İlk Adım | Eğitimci Elif Aksoy | 10.00-11.00

•    Aile Medeniyeti ve Ailenin Önemi
•    Eş Seçiminde Kriterler
•    Evlilik Öncesi Görüşmede Sınırlar
•    Söz, Nişan ve Düğün Sürecindeki Öncelikler
•    Evliliğin Önüne Koyulan Suni Engeller
•    Nikah ve Mehir ile İlgili Dini Hükümler

2. Oturum - Evliliğe Sağlıklı Başlangıç | Op. Dr. Havva Pars Ağargün | 11.15-12.15

•    Biyolojik Olarak Kadın ve Erkek
•    Evliliğe Fiziksel Hazırlık
•    Cinsel Sağlık Bilgisi ve Önemi
•    Cinselliğin Duygusal Boyutları

3. Oturum - Evliliğe Güncel Bakış | 12.30-13.30

•    Evlilik Öncesi İlişkide Etkili İletişim | Uzman Psikolog Hande Yılmaz Orman
•    Evlilik Öncesinde Kendi Dinamiklerimizi Tanımak | Klinik Psikolog Aybike Ak
•    Dijital Çağda Mahremiyet Algısının Evlilik Üzerine Etkileri | Uzman Psikolog Hatice Tayyibe Ersoy Petek
•    Evliliğe Duygusal Hazırlık | Psikolog Elif Hıdır
•    Evlilikte Uyum ve Kişilik Özellikleri | Eğitim Uzmanı Özgü Güler

4. Oturum - Evlilik Öncesi Dönemde Farkındalık | Psk. Nihan Yaşaroğlu Avcı

•    Kendini Tanıma ve Duygusal Farkındalık
•    Sağlıklı İletişim ve İlişki Kurabilmek
•    Beklentiler ve Gerçeklik
•    Güven ve Bağlılığın İnşası
•    Evlilikte Roller, Ben ve Biz Olabilmek

Eğitim Süresi:
Eğitim programı toplamda 5 hafta sürecek olup, her hafta Salı günleri 1 saatlik oturumlar şeklinde, 4 oturum olarak düzenlenecektir.

Eğitim Tarihleri:
Açılış Programı: 1 Ekim Salı günü | 11.00-12.00 | "Sevgiyle Atılan Adımlar: Evliliğe Hazırlık" | Uzman Psikolog Esra Oras
İlk Oturum: 8 Ekim Salı 10.00
Son Oturum: 5 Kasım Salı 10.00

Başvuru formu: https://forms.gle/6JnGHfWagFLyPc9MA

Eğitim Yeri:
İstanbul Aile Vakfı Genel Merkez

Sertifika:
Eğitime en az 3 hafta devamlılık sağlayan katılımcılara, programı başarıyla tamamladıklarını gösteren bir katılım sertifikası verilecektir.

Ücret Bilgisi:
500 TL

İSTANBUL AİLE VAKFİ İKTİSADİ İŞLETMESİ

IBAN: TR25 0020 5000 0977 0948 9000 01

Açıklamaya Aile Hayatına Hazırlık Programı Ücret Ödemesi olarak belirtiniz. Dekont dosyasını aşağıda belirtilen kısma yükleyiniz.

Son Başvuru Tarihi: 7 EKİM PAZARTESİ

Bize 0 532 455 24 53 numaralı telefondan veya merhaba@isavak.org e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.