İstanbul Aile Vakfı Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, alanında uzman isimlerin yazdığı afet ve travma özel sahife serisi yayımlandı.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin ilk anından itibaren sahada görev alan İstanbul Aile Vakfı uzmanları ve gönüllüleri, 4 ay boyunca deprem bölgesinde psikososyal destek faaliyetlerinde bulunmuştu.

Afet bölgesi ve travma çalışmaları odaklı tecrübelerin aktarımı için hazırlanan bu sahife serisi üç kitapçıktan oluşmaktadır:

Depremin Psikolojik Etkileri ve İyi Oluş Adımları (Psikiyatrist Prof. Dr. Medaim Yanık & Psikiyatrist Prof. Dr. Vahdet Görmez)

Afet Bölgesinde Manevi Temelli Müdahale (Klinik Psikolog Muhammed Furkan Cinisli)

Travma Sonrası Çocuklarla ve Ergenlerle Temas (Psikiyatrist Doç. Dr. Lütfiye Söğütlü)

Sahifeler