Sami Yılmaz

1962 yılında Nevşehir’de doğdu. Çocukluk yaşlarından itibaren ticarete olan ilgisi nedeniyle, başta ilaç sektörü olmak üzere birçok sektörde iş deneyimleri kazandı ve iş insanı olma hayâli YILKA KABLO ile iş hayatına atılmasıyla gerçekleşti. Kurucu Ortağı ve Yönetimi Kurulu Başkanı olduğu YILKA KABLO çok geçmeden sektörün ilk üç firmasından biri konumuna yükseldi.

Sosyal, kültürel, dini, mesleki çok sayıda kitap okudu; sayısız panel, seminer, konferans ve eğitim toplantılarına iştirak etti. Kişisel gelişim konusunda otorite hocalardan özel dersler aldı.

Elektrik Elektronik sektör dergisini çıkartan Yılmaz, bu derginin genel yayın yönetmenliğini de yaptı.

Sami Yılmaz, Türkiye Alüminyum Sanayicileri derneği ( TALSAD ) Yönetim kurulu üyeliği, İstanbul Maden Metal İhracatçılar birliği ( İMMİB ) Yönetim kurulu üyeliği, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim kurulu üyeliği, İstanbul Dünya ticaret merkezi (İDTM) Yönetim Kurulu Üyeliği, Uluslararası Ekonomik Sosyal Araştırmalar Vakfı ( UTESAV ) Kurucu Üyeliği ve Başkan yardımcılığı, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği ( MÜSİAD ) Sektör Kurulu Başkanlığı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Komite Üyeliği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Komite Üyeliği, Meclis Üyeliği, Meclis Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Sosyal Yardımlaşma Kalkındırma ve Kültür Derneği (KUYDER) Kurucu Üyeliği ve Başkanlığı, görevlerinde de bulunan Yılmaz, altmışa yakın ülkeye inceleme, sosyal ve ticarî amaçlı ziyaretlerde bulundu.

Evli ve dört çocuk babası olan Yılmaz, orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Sami Yılmaz hâlen TY Uluslararası Proje Yatırım A.Ş., MEDENİYET YAPI A.Ş. ve RADYAL A.Ş. Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır.